NAPOVEDNIK SEMINARJEV

Glasbena šola Domžale v sodelovanju s Citrarskim društvom Slovenije

napoveduje:

MOJSTSKI TEČAJ ZA CITRE

prof. MARTIN MALLAUN

18. IN 19. NOVEMBER 2022

GLASBENA ŠOLA DOMŽALE, ODDELEK MENGEŠ

Glasbena šola Domžale bo prvič gostila profesorja – mojstra na citrah. Družili se bomo v petek, 18. 11. 2022 in v soboto, 19. 11. 2022.

Nekaj o predavatelju (za lažjo odločitev)…

Profesor Martin Mallaun se dobro znajde v dveh svetovih. V enem je virtuoz na citrah, v drugem pa znanstvenik-biolog, ki proučuje vplive klimatskih sprememb na visokogorje Alp. Kot citrar se ne omejuje s stili in formami; zelo udobno se počuti tako v ljudski glasbi alpskih dežel, v improvizaciji in elektronski glasbi ali v sodobnih kompozicijah za citre, katere včasih zamenja tudi za lutnjo.

Rojen je bil leta 1975 v Kitzbühelu na Tirolskem. Študij koncertnih citer je opravil pod mentorstvom prof. Haralda Oberlechnerja na Deželnem konservatoriju v Innsbrucku, sočasno pa je diplomiral tudi iz botanike na Univerzi v Innsbrucku. V času šolanja je širil svoj glasbeni spekter na mojstrskih tečajih za staro in sodobno glasbo (Hopkinson Smith, Rolf Lislevand, Jürgen Hübscher …). Lutnje se je izučil prod mentorstvom prof. Huberta Hoffmana na Dunaju.

Martin Mallaun je zaradi svoje glasbene vsestranskosti v preteklosti sodeloval z različnimi glasbeniki in orkestri (Škotski kraljevi orkester, Nacionalni orkester dežele Loire, Regijski orkester Pikardije… ). Je zmagovalec 1. mednarodnega tekmovanja Volkmann  v Münchnu (2004), avtor mnogih albumov – “zwischen steinen” ( »med kamni«,  mu je prinesel prestižno nagrado Pasticcio, ki jo podeljuje avstrijski nacionalni radio Ö1), »OMONÉRO” s posnetki sodobne glasbe za citre in drugi.

Martin Mallaun je glasbeni svobodnjak in koncertira širom sveta, svoje znanje pa predaja naprej tudi kot učitelj na Tirolskem. V ponos in veselje nam je, da bo tokrat v vlogi profesorja nastopil na naši glasbeni šoli.

INFORMACIJE O PRIJAVI:

Rok za prijavo:  25.10.2022

PRIJAVA: NA TEJ POVEZAVI!

Kotizacija za udeležence na seminarju je  100 evr (aktivna udeležba), 70 evr (dnevna aktivna udelelžba), 50 evr (pasivna udeležba), 30 evr (enodnevna pasivna udeležba). 

Prosimo, da kotizacijo poravnate na TRR GŠ Domžale:

SI56 0110 0600 8357 058  (sklic: 00 291300, namen plačila: Ime in Priimek udeleženca, tečaj citre)

Potrdilo o plačilu kotizacije vam bomo izstavili po zaključku seminarja.

Fina informacija za učitelje:

Seminar je točkovan z 1 točko za napredovanje učiteljev v nazive.

URNIK:

Urnik seminarja vam pošljemo po prijavi.

Okvirno pa boste pri nas v petek in soboto dopoldne med 9.00 in 12.30 in 14.00 in 19.00.

SKLADBE:

Aktivni udeleženci seminarja lahko sodelujejo z dvema ali tremi skladbami po lastni izbiri. Prosimo, da po prijavi pošljete sken skladb na neli.zkos@guest.arnes.si

PREMALO INFORMACIJ?

Vprašajte neli.zkos@guest.arnes.si !UREDISEMINAR ZA FLAVTO

prof. Eva-Nina Kozmus, Slovenija

13. – 15. 1. 2023


Fotografija: Peter Marinšek

Eva-Nina Kozmus je svoje glasbeno pot pričela v Glasbeni šoli Risto Savin Žalec. Mentorji njenega izobraževanja so bili Milena Lipovšek, Philippe Bernold, Julien Beaudiment, Claude Lefebvre, Gilles Cottin in José-Daniel Castellon. Je prvonagrajenka mnogih državnih in mednarodnih tekmovanj, kjer je med najodmevnejšimi zagotovo zmaga na prestižnem tekmovanju Evrovizijski mladi glasbenik 2010, na Dunaju. S samostojnimi in komornimi koncerti se je predstavila na mnogih festivalih po Evropi, v Rusiji ter Ameriki. Med drugim je posnela oddaje in koncerte za radio in televizijo RTV Slovenija, Arte, ZDF, 3sat… Kot solistka je nastopila z mnogimi orkestri, kot so Dunajski radijski simfonični orkester, Simfonični orkester Toleda, Orkester RTV Slovenija, Orkester filharmonije Sarajevo, Orkester slovenske filharmonije, Romunski radijski orkester, Berlinski mladi simfoniki, Simfonični orkester Liechtenstein, Orkester festivala Allegro Vivo, Zagrebški solisti in ostalimi, ter dirigenti, kot so Stefan Sanderling, En Shao, Toshihiro Yonezu, Cristian Orosanu, Florian Krumpöck, Cornelius Meister, Vladimir Spivakov, Bijan Khadem-Missagh… Kot solo flavtistka redno sodeluje z orkestri, kot so Operni orkester Lyon, Lyonski simfonični orkester, Simfonični orkester Bordeaux, Simfonični orkester Mulhouse, Orkester capitole de Toulouse, Operni orkester Toulon, Simfonični orkester Gran Teatre del Liceu v Barceloni, Gürzenich orkester Köln, Konzerthaus orkester Berlin, Oslo filharmonija. Trenutno je solo flavtistka Opernega orkestra Limoges v Franciji.


Rok za prijavo: 3. 2. 2023!

Kotizacija za udeležence na seminarju je 120 EUR

Pasivna udeležba za učence, dijake in študente je brezplačna (prijava je obvezna).

Prosimo, da kotizacijo poravnate na TRR: SI56 0110 0600 8357 058 (sklic: 99 291 305) in potrdilo o plačani kotizaciji pošljete do 3. 2. 2023 na naslov: GŠ Domžale, Ljubljanska 61, 1230 Domžale ali na seminar@flavta.com. Račun za plačilo kotizacije vam bomo izstavili po zaključku seminarja.

POTRDILA – 24-urni seminar ni objavljen v katalogu SSS, vendar v celoti ustreza standardom državne komisije za organizacijo stalnega strokovnega izobraževanja, zato bomo po izpeljavi seminarja zaprosili komisijo za ovrednotenje udeležbe z 1,5 točke za napredovanje učiteljev v nazive. Pogoji za pridobitev točk za napredovanje so: prijava na seminar, podpisana lista prisotnosti, plačilo kotizacije in seminarska naloga ali aktivna udeležba.

Lep pozdrav, Andreja Humar, ravnateljica Glasbene šole Domžale

INFORMACIJE: Glasbena šola Domžale, Ljubljanska 61, 1230 Domžale, Tel.: 01 724 14 19


Spoštovane kolegice in kolegi.

Na voljo je 20 aktivnih ur. Velja vrstni red prijav. Učitelji, ki bodo prijavili več svojih učencev/dijakov, naj jih razvrstijo, ker bo v primeru, da bo prijav preveč, najprej upoštevan/a tisti, ki bo prej napisan/a. V primeru premajhnega števila prijav, bo seminar odpovedan. Natančen razpored urnika bo objavljen na spletni strani 
www.flavta.com najkasneje do 13. 2. 2022.

Flutistically, Matej Zupan,  matej@zupan.com


KONCERT

sobota, 18. 2. 2023, ob 19.00

Eva-Nina Kozmus, flavta in Andreja Kosmač, klavir

Za udeležence seminarja je vstop prost, ostali 6 EUR / učenci-dijaki-študenti-upokojenci 4 EUR.

Vstopnice za koncert lahko rezervirate na seminar@flavta.com.


V času seminarja bodo prisotni mojstri iz glasbene trgovine FLAVTELJE (Daminelli Pietro Slovenija), 
ki bodo na voljo za manjša popravila flavt.


PRENOČIŠČA

Hotel AMBIENT, Domžale  tel: 08 200 20 00 ali 051 615 397 (15% popust za udeležence seminarja. Rezervirati morate na tel. št. ali na booking@ambienthotel.si (in ne preko internetnih posrednikov). Rezervacijo lahko za vas opravi tudi ustanova, na kateri delate (izstavili bodo e-račun).

AIRBNB.com

BOOKING.com