DRUŽINA (SE) IGRA – DIREKTNI PRENOS KONCERTA IZ DOMAČE DNEVNE SOBE

Spoštovane dame, cenjeni gospodje!

Z velikim veseljem vas pozdravljamo na našem edinstvenem koncertnem dogodku

DRUŽINA (SE) IGRA!

Da! Prav ste prebrali! Naš koncert ni odpadel, pač pa smo se iz koncertne dvorane KD Franca Bernika preselili v domače dnevne sobe, kjer muzicirajo naši glasbeniki.
Vsem glasbenim družinam  se zahvaljujemo za pomoč pri izvedbi koncerta in dobro voljo, ki so jo poslali občinstvu širom sveta.
Verjamemo, da smo skupaj močnejši
(tudi, če smo zdajle vsak na svojem domu)!

 

P. S. : Koncertni program je narejen  po abecednem redu.

P.P.S.: Če se še kje skriva glasbena družina GŠ Domžale, ki bi tudi rada igrala na koncertu Družina (se) igra, ni še nič zamujenega. Naš koncert bo očitno trajal še nekaj časa. Koncertni nastop iz svoje domače dnevne sobe nam še vedno lahko pošljete.

Družina BANKO

V čudnih časih smo … Veliko omejitev in težkih trenutkov, ampak … Družina Banko pravi, da Zemlja (še vedno pleše) – in mi z njo!

Družina BEOVIČ

Hana in Maks igrata na klavir skupaj z očkom Davidom, ki je tudi avtor skladbe. Naloga za bistre (matematične) glavce: Koliko tipk bi moral imeti klavir, če bi ga zraven igrala tudi mami Beovič?

Družina CAPUDER

Capudrovi (Amadej, Sofija, Larisa, mami Petra in oči Rok) so že prekaljeni rokerji. Če ste jih zamudili lani, imate neverjetno priložnost, da jih lahko slišite sedaj!

Družina ČUK

Virtuozinji na violini – Ema in mami Tanja Čuk!

Družina EINFALT

Oči Luka je evfonij zamenjal za kitaro in s Sonjo sta se lotila čiste ruske klasike (with a twist).

In še v čarovniške vode sta se podala (mogoče nam v teh časih res manjka malo čarovnije, kaj menite?):

Družina HROVAT

Anja in mami Nataša (zadaj pa še navdušeno občinstvo – bratec). Anja igra na violino, mami na flavto. Priznajte, starši, ni tako slabo, ko se otroci vpišejo v glasbeno šolo, mi pa pihnemo prah s svojih instrumentov!  #lepi spomini#

Družina KINK

Družina Kink – Ožbej, Doroteja, Karolina, Rozalija, mami Špela in oči Matevž – se se odločili, da bodo zaigrali na čustvene strune.

Prijateljski nasvet ob poslušanju za mame: Nič ni hudega, če imate kdaj solze v očeh. Pustite, da vas malo razvajajo (pri otrocih ponavadi zaleže, če se jim reče, da mamo zelo razveseli pospravljena dnevna soba; pri soprogih pa … Bomo sledili raziskavam in vam sporočimo naknadno!)

Prijateljski nasvet za očete: Ni panike! Vi samo recite, da ste rezali čebulo. To vedno zaleže! Samo … Da ne boste presenečeni nad: “Oči, kaj bo danes za kosilo?”

Družina KOBLER

Za začimbo sta nekaj francoskega šarma našemu koncertu dodala Jona in oči. Très bien!

Družina KOLAR

Sestri Katarina in Neža Kolar sta se lotili preverjene formule: s klasiko ne moreš zgrešiti!

Družina KOVIČ

#ostani doma# in Nothing else matters* pravi družina Kovič.

*Prevod: Ostalo ni tako zelo pomembno.

Družina PAŠ ŠERGAN

Letos mineva četrt stoletja od rojstva velikana glasbe Ludwiga van Beethovna. Edine korone, ki bi jih praviloma morali poslušati v tem letu, so tiste v prvem stavku njegove 5. simfonije (saj veste: ta-ta-ta- taaaaa)… Glasbeni poklon geniju sta na našem koncertu namenili sestri Maša in Gaja Paš Šergan.

Družina PERČIČ

Pozor! Gre za scensko-glasbeno uprizoritev: Ela in mami na kitari, sestrica pa s koreografijo.

Družina PODRŽAJ

Trije mušketirji družine Podržaj nam sporočajo, kako pomebno je tudi v teh kriznih časih ohraniti stil. Kdor zna, ta zna!

Družina POGAČAR

Očka Pogačar je v svojem komentarju k posnetku napisal, da je “glasbeno v pokoju”. Po ogledu posnetka se boste tudi vi strinjali z nami, da ni potrebe po takšni skromnosti.

Družina POTOČNIK

Sestrici Potočnik – Ana in Ajda imata – tokrat žal! – prav: Karkoli že bo, pač bo! Počakamo (doma) in vidimo.

Družina ŠAREC

V Zmagovitem valčku, ki ga izvajajo Ana, Martin in Matija Šarec, morate na bistvo počakati prav do konca skladbe. Na koncu se namreč razkrije, da je vsak od nas pomemben na svoj način. Vsak ima svojo vlogo. #skupaj smo močnejši#

Družina ŠKRLEP

Družina Škrlep prisega na čisto slovensko klasiko – Cvetje v jeseni res poboža dušo kot tista goveja juhca, katere recept je družinska skrivnost že od prapraprababice naprej. Je tako?

Družina ŠKULJ

Precej težko je biti zaprt v domači dnevni sobi. Neja in Tobi sta iznašla odličen način, kako se rešiti te tegobe: Potujemo lahko vedno, če ne drugače v mislih ali … Z glasbo. Popotnikova pesem je odlična izbira za te čase!

Družina ŠTIH

Štihovi so se odločili, da vsi nujno potrebujemo razvedrilo in malo razgibavanja.  Polka nas vedno razveseli!

Družina TORKAR

Ker je imel tudi Mozart rad uganke, vam tudi mi zastavljamo eno:

Kdo spremlja violinistko Julijo?

Namig: Če boste zelo zelo pozorni, boste pianista, očka Gregorja videli v odsevu na koncu Majske pesmi (to je skoraj tako zagonetno kot pri starih nizozemskih slikarskih mojstrih, pri katerih se bistveni del zgodbe odvije  v odsevu, ki se odbija od majhnega zrcalca nekje na robu slike).

Sta mislila, da ne bomo odkrili, kajne?!

Družina VAJZMAN

Kaj je boljše od ene harmonike? Dve harmoniki?

Kaj je boljše od dveh harmonik?

Družinski harmonikarski trio Vajzman!

Najprej uspavanka, potem pa – ko boste že rahlo zaprli oči – vas zbudijo s temperamentnimi madžarskimi poljubčki!

Družina VOZEL

Tri sestrice družine Vozel nas s pomočjo mami kitaristke spomnijo, kako fino se je imel pastirček Izidor. Cel dan na svežem zraku in v naravi! Ko bo tega konec … Bomo tudi mi storili enako, kajne?

Družina ŽUN

Ne glede na temne misli, ki nas morda obhajajo zadnje čase… Družina Žun nam pošilja Kresničkovo svetlo lučko! Nikoli ni tako temno, da se ne bi dalo prižgati vsaj ene majhne lučke v srcu.

5 odzivov na “DRUŽINA (SE) IGRA – DIREKTNI PRENOS KONCERTA IZ DOMAČE DNEVNE SOBE”

  1. Dobra zamisel. Krasno ste to izpeljali. Vsem nastopajočim vse pohvale, posebej pa še našim-družini Žun

  2. Čestitam, lepa popestritev za nas vse. Hvala za trud in užitek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja