VPRAŠAJTE NAS

Če na strani ne najdete pravih odgovorov, imate spodaj na voljo prostorček za vprašanja.

20 misli na “VPRAŠAJTE NAS”

 1. Spoštovani,
  glede na obvestila, da boste prenavljali fasado, se mi poraja vprašanje, ali bi morda lahko investirali tudi v garderobo za učence v prvem nadstropju? Predvidevam, da je ta ozek hodniček namenjen preobuvanju vseh učencev, hkrati pa je vhod v dve učilnici, čakalnica, kavarnica, ekološki otok. Oprostite za cinizem, ampak gneča je obupna, otroci skoraj hodijo eden po drugem, iščejo svoje čevlje pod nogami, še posebej zoprno je pozimi. Skratka, zelo je moteče. Sicer ne bi positnarila, ampak kot sem rekla – za fasado (ki se mi zdi čisto lepa) sredstva so? Prijazen pozdrav, Helena

 2. Spoštovani!Mene pa zanima ali lahko vpišem otroka star 3 leta v glazbeno šolo.l.p

 3. Predmet: VPIS TRILETNIKA V GLASBENO ŠOLO

  Spoštovani!

  V naši šoli nimamo programov za tako majhne otroke. S poučevanjem pričnemo leto pred vstopom v šolo. Predlagam vam, da pridete k nam takrat, saj ne bo nič zamujenega.

  V upanju, da se vidimo kasneje, Vas lepo pozdravljam,

  AndrejaH

 4. Predmet: GARDEROBA V GLASBENI ŠOLI

  Spoštovani!

  Zgradba, v kateri deluje naša šola, je bila zgrajena leta 1910 (več o tem si lahko preberete tukaj), zato vam lahko delno pritrdim, da ozkost hodnikov ni ravno po meri sodobnega načina gradnje, pa vendar…
  Garderobe v prvem nadstropju ne bomo širili, saj bi to lahko storili le na račun zmanjšanja števila učilnic, česar si seveda ne želimo, pa tudi ne moremo privoščiti (govorim predvsem v prostorskem smislu – te učilnice seveda potrebujemo). Tako, da ne glede na (hipotetično) višino sredstev, ki bi jih v to vložili, povečanje ni mogoče.

  O obnovi fasade:
  Ker nisem strokovnjak na področju gradnje, prepuščam presojo o potrebnosti prenove bolj kompetentnim od mene, lahko pa Vam pojasnim le glavne vzroke za obnovitvena dela, ki bodo potekala na šoli:
  Obnovljeni bodo žlebovi (zamakanje) in okna (kot uporabnik le-teh, Vam lahko z gotovostjo zatrdim, da puščajo in razpadajo). Fasada je vsled povedanega že utrpela posledice, ki morajo zato biti sanirane čim prej, da se propadanje ustavi in onemogoči. Stavba je spomeniško zaščitena in jo je potrebno vzdrževati na primeren način. Obnovo fasade financira Občina Domžale.

  Kako torej rešiti težavo z gnečo?
  Predlagam naslednje:
  – otrok naj ne hodi k pouku prezgodaj
  – starši, ki čakajo na svoje otroke, si lahko vzamejo ta čas za sprehod ali opravke, za katere sicer zmanjka časa
  – starši in otroci lahko na pričetek pouka počakajo tudi na hodniku v drugem nadstropju, kjer so na voljo tudi mize za pisanje domačih nalog in klopi
  – strpnost, kajti:
  Kljub temu, da so naši prostori morda ozki in majhni, je naša šola kljub vsemu lepa in funkcionalna. Za slednje (funkcionalnost) se zelo trudimo in prostore nenehno izboljšujemo, da ustrezajo sodobnemu načinu poučevanja (s tem mislim predvsem na izboljšave akustičnih karakteristik prostorov, kar je za naše delo ključnega pomena). Vse to delamo s spoštovanjem do tradicije in zgodovinskega pomena stavbe. To se nam zdi pomembno, saj v naši ustanovi seveda poučujemo glasbo, hkrati z njo pa odnos do lepega in do tradicije, iz katere izhajamo.

  V upanju, da sem na Vaše vprašanje zadovoljivo odgovorila, Vas lepo pozdravljam,

  AndrejaH

 5. Dober dan!

  Želela bi se učiti igranja na trobento. Ampak sem že odrasla. Ali se kot odrasla sploh lahko udeležim sprejemnih izpitov? Ali v vaši glasbeni šoli sploh sprejmete takšen profil učenke?

  Hvala za odgovor.
  Lp, Ana

 6. Predmet: Trobenta za odrasle

  Spoštovani!

  Žal je naša glasbena šola namenjena otrokom. Nikakor pa ni vse izgubljeno. Predlagam vam, da si na naši kontaktni listi poiščete e-naslove naših učiteljev trobil, ki vam bodo znali svetovati, kaj naredite.
  In še… Zelo me veseli, da ste se za igranje odločili v odrasli dobi. Vse se da.

  Lepo Vas pozdravljam,

  AndrejaH

 7. Pozdravljeni,

  septembra gre moja hči v 1. razred OŠ. Ali smo vpis v pripravnico (Mengeš) že zamudili?

  Prosim za odg. in LP,
  Katarina

 8. Zadeva: PRIPRAVNICA V MENGŠU

  Pozdravljeni!

  V skupini v Mengšu je še točno eno prosto mesto.

  Lep pozdrav,
  AndrejaH

 9. Spoštovani,

  ali je še možen vpis za 5- letnico?

  Hvala in lep pozdrav

 10. Zadeva: VPIS V PREDŠOLSKO GLASBENO VZGOJO

  Pozdravljeni!

  Skupine so že polne, vendar bi vam vseeno svetovala, da nas pokličete takoj v začetku septembra. Lahko se zgodi, da bo takrat kakšno mesto sproščeno.

  Lepo Va spozdravljam,
  AndrejaH

 11. Sin je star 5 let in pol, kdaj predvidevate preizkus pred vpisom v letu 2017, zopet v maju?
  Ali je nujno, da otrok že pove, kateri instrument ga najbolj zanima?
  lp, Silva

 12. Spoštovani!

  Zanima me ali imate kakšen program “glasbene ure” za predšolske otroke? Otrok bo kmalu star 4 leta in si zelo želi učiti igrati bobne. V kolikor nimate programa za to starost ali mi lahko priporočite kakšnega inštruktorja, ki v okolici Domžal ponuja možnost učenja na instrumente (ob posluhu) predšolskih otrok. Hvala lepa vnaprej za pomoč.
  Lep pozdrav,
  Kristina

 13. Zadeva: Predšolska glasbena vzgoja in tolkala

  Spoštovani!

  Na šoli izvajamo program predšolske glasbene vzgoje, v katerega vpisujemo otroke eno leto pred vstopom v osnovno šolo. Za vašega sina torej pride v poštev vpis v naslednjem šolskem letu. Tako mladih otrok ne vpisujemo na instrumente.
  V te programe vpisujemo brez preizkusa glasbenih sposobnosti. Z vpisi začnemo v začetku junija in vpisujemo do zapolnitve prostih mest.

  Lepo Vas pozdravljam,

  AndrejaH

 14. Zadeva: Vpis v glasbeno pripravnico in roki vpisa

  Spoštovani!

  Vaš sin bo v drugem šolskem letu vstopil v osnovno šolo. To pomeni, da se pri nas lahko vpiše v program glasbene pripravnice. Za to ni potreben preizkus glasbenih sposobnosti, vpisovati začnemo v začetku junija (2017) in vpisujemo do zapolnitve prostih mest. Sinu se tačas še ni treba odločiti, kateri instrument bi rad igral. To stori leto kasneje ob vpisu v redni program.
  Lepo Vas pozdravljam,

  AndrejaH

 15. Zanima me, kakšni so urniki za 1. leto glasbene šole – kolikokrat na teden in ob katerih urah?
  Hči zanima klavir in flavta. Stara je 7,5 let. Smo pa iz Preloga, tako da bi bila odvisna še kaki 2 leti od tega, da jo pripeljemo mi po službi, od 17:00 dalje. So sploh tako pozno ure?
  Hvala, Vanja

 16. Zadeva: urnik 1. razreda

  Pozdravljeni!

  V 1. razredu glasbene šole ima učenec 2x 30 minut tedensko pouk instrumenta (individualno – po dogovoru – tudi po 17. uri) in 1x tedensko pouk nauka o glasbi – minutaža je odvisna od velikosti skupin (45, 60 ali 90 minut). Skupine za NGL imajo pouk ob različnih urah, tudi kasnejših.

  Lep pozdrav,

  Andreja Humar

 17. Poštovani!
  Dobila sam informaciju o seminaru i koncertu prof.Rachel Brown u organizaciji vaše škole, a zanima me cijena ulaznica za koncert,tj.da li je dovoljno samo putem maila seminar@flavta.com rezervisati.
  Unaprijed hvala!

 18. Spoštovani!

  Vstopnico za koncert je možno rezervirati na seminar@flavta.com. Udeleženci seminarja dobijo vstopnico v sklopu seminarja in je ni potrebno posebej rezervirati, niti plačati. Sicer je cena vstopnice 3 evre (učenci, dijaki, študentje) ali 5 evrov (odrasli).

  Lep pozdrav,

  Andreja Humar

 19. V Kulturno umetniškem društvu za razvoj akustične glasbe (KUDRAG) ustanavljamo še dve sekciji in sicer mešano pevsko skupino za POP glasbo in moški oktet. Prosili bi, če lahko damo na vašo oglasno desko oglas za nabiranje mladih pevcev.

 20. Pozdravljeni!

  Oglas lahko oddate v tajništvu šole ali pustite v nabiralniku pri vratih tajništva (če pridete) izven uradnih ur.

  Lep pozdrav,

  Andreja Humar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja